Open deur: 1/10/2023

Op zondag 1 oktober stelt Internacia Esperanto-Arkivo zijn deuren open.

Iedereen is welkom op die dag tussen 14 en 18 uur. Je moet niet vooraf inschrijven: kom gewoon binnen, van en tot het uur dat je zelf verkiest.
Onaangekondigd bezoek kan alleen op die ene dag.
Praktisch detail: het archief is enkel bereikbaar via een (normale) trap.

Waar vind je ons

Het hele archief bevindt zich in Winksele, vlak naast Leuven in het centrum van Belgi&eŭml;.
Adres: Arnoudt Rulenslaan 10, 3020 Winksele

Met de auto kies je afrit 17 ('Winksele') op de autoweg E314. Draai af in de richting van Brussel en na 500 meter, voor het tankstation van TotalEnergies, draai je links de Diependaalweg in. De Rulenslaan is daar de eerste straat rechts.

Met de trein rij je tot station Leuven. Vlakbij de uitgang van het station neem je de bus (651, 351, 352 of 358), het ticket kan je vooraf online of ter plaatse aan de automaat kopen. Na 12' (nr. 651 na 6') bereikt de bus de halte 'Diependaal' (vlak na de brug onder de E314, bij Hubo). Daar zie je aan de andere kant van de straat het hiervoor genoemde tankstation. Nog 500 meter wandelen tot aan iEA.

Wat kan je verwachten

Je kan in de archiefzaal staan: 14.100 boeken, 8.500 volledige tijdschriftjaren (+ 5.000 onvolledige), de dossiers in uitbouw en de kamer met dubbels. Hier staan boeken:

Je zal vaststellen wat al gedaan is. Je zal de huidige stad van zaken zien. En je zal de massa nog uit te voeren werk zien en de plannen voor de toekomst. Hier staan tijdschriften:

Bij een gratis drankje kan je alle vragen stellen en suggesties geven, en babbelen met de anderen. Hier staan dubbels:

En een bijkomende aanbieding

Niet verplicht! Gewoon een kans voor deze gelegenheid...

Je kan uit onze uitgebreide lijsten van dubbels vooraf bestellen! We hebben (klik op de verwijzing) boeken (uit de boekencatalogus) en ingebonden tijdschriftcollecties (uit de tijdschriftencatalogus).

Stuur je bestelling (met titels en zeker ook de volledige nummercodes) naar ons e-adres (info iespa.eu) tot donderdag 28 september. Dan zoeken we ze samen en staan ze voor je klaar op zondag. Betaal pas dan.

Let wel: het gaat om gebruikte stukken, dus zonder kwaliteitsgarantie. Maar je mag ter plaatse nog beslissen!

Welkom!